Bejelentkezés
Felhasználó:

Jelszó:
- regisztráció -

Antikvárium
Kosár tartalma (0)

Utolsó frissítés dátuma
2022. 09. 26.

Legutóbbi 15 frissítés
13205 »»»
13306 »»»
13295 »»»
13293 »»»
13291 »»»
13263 »»»
13262
13286
96209 »»»
13261 »»»
13237 »»»
13273 »»»
13272 »»»
13271 »»»
13165 »»»


Smartsector logo

Cégünkről Kiadványaink Kapcsolat Antikvárium Érdekességek Rólunk írták Tudnivalók


Üdvözlet a Látogatónak!

A Borda Antikváriumot 1977-ben alapította Borda Lajos és Borda Lajosné, Somogyi Éva Glória. Az elsô üzletünk a XIII. kerületben, a Balzac utca 50/A alatt volt.

 

Kalmár Béla felvétele
 

Hagyományos antikváriumot vezettünk, de a cél az úgynevezett tudományos antikvárium szintjének elérése volt. Igyekeztünk, hogy zömében öreg könyvek, és szakkönyvek határozzák meg a kínálatot, de volt olvasnivaló gyerekeknek és felnôtteknek egyaránt.

1983-ban jelentettük meg az elsô ajánlójegyzékünket, mely a magyar nyelvészet témájába tartozó 184 könyvet tartalmazott.

A cég vevôi, barátai között tisztelhettük Pál Ferenc János mérnök urat, az ismert gyûjtôt is. Gyermeke nem lévén, aggasztotta könyvtára sorsa, és a végleges megoldást az "Egy magyar gyûjtô könyvtára" címmel kiadott jegyzéksorozatunk jelentette számára. Hat katalógust töltött meg (3-4, 6, 9, 12, és 13. számú) az elsôsorban elsô kiadásokat, de sok minden egyebet is tartalmazó kollekció.

1992-ben a VII. kerületi Madách téren lévô lakásban nyitottuk meg új, a régitôl sok mindenben eltérô üzletünket. Az akkor itthon még teljesen szokatlan "emeleti üzlet" az elsô idôben sokakat visszariasztott. Ide már csak a könyvgyûjtôk jártak. A jegyzékek készítése tovább folyt, és egy új tevékenység, a könyvkiadás itt kezdôdött.

 
 

Az elsô kiadványunk a "verniszázsra" készült, kis példányszámú, számozott kiadvány, melyet Haiman tanár úr tervezett (Heltai Jenô: A könyvember). Tehát, 1992 óta folyamatosan jelentetünk meg könyveket. Könyvészeti kiadványokat és bibliofil könyveket.

Itt, a Madách téren kezdtük meg új ajánlójegyzék sorozatunkat, mely a Mûgyûjtô Magyarok címet viseli. Ezt a sorozatot azzal a szándékkal indítottuk útjára, hogy gyûjtô és könyvtára ne szakadjon el véglegesen és örökre egymástól. Nincs érdekesebb olvasmány, mint egy könyvjegyzék, mondotta Anatole France. Többszörösen is igaznak érezzük szavait, ha személyhez köthetô katalógust tartunk a kezünkben, mert egy könyvtár jellemzi tulajdonosát.

Katalógusainkkal azt szeretnénk elérni, hogy ne feledkezzünk el soha az emberrôl, a könyv "gazdájáról", ugyanis a könyvgyûjtô szellemi kincsek ôre és továbbadója; a nemzet szolgája.

 
Zebegény
 

Jeckel Ferenc festménye
 

Új mûködési formát Zebegénybe való kiköltözéssel kezdjük meg. Változatlanul készülnek a Mûgyûjtô kötetek, folytatjuk az ajánlójegyzékeket is, és elindítjuk az internetes üzletet.

Virtuális antikváriumunk nem akarja felvenni a versenyt a már régebben mûködô nagy áruházakkal, ami a felkínált könyvek számát illeti. Viszont, a kevesebb több alapelv szerint, elsôsorban a becses könyvek iránt érdeklôdôk részére kívánunk felkínálni kiadványokat, nevezetesen elsô kiadásokat, dedikált mûveket, helytörténeti érdekességeket, szakkönyveket, öreg könyveket, stb.

 
Reméljük, hogy érdekesnek találva antikváriumunkat, Önt is törzsvevôink között üdvözölhetjük.